Image Alt

Kernwaarden en ID-card

Op 16 oktober 2019 is door een groep mensen – zusters en medewerkers van de werkorganisatie van de Congregatie, vertegenwoordigers van Stichting Marente en ambtenaren van de gemeente Voorschoten – gewerkt aan het maken van een zogenaamde Identiteitskaart (ID-card). De ID-card vertelt het verhaal van de toekomst van Huize Bijdorp in woord en beeld. De basis van de ID-card wordt gevormd door de gezamenlijk benoemde kernwaarden (karaktereigenschappen). Elk nieuw initiatief moet op alle kernwaarden positief scoren om te passen binnen de gewenste toekomstige ontwikkeling en identiteit. De kernwaarden voor Huize Bijdorp zijn:

Zingeving

Een plek voor mensen die in de snelle netwerksamenleving meer in het hier en nu willen zijn. Waar je je kunt terugtrekken om alles weer op een rij te krijgen, zowel voor een wat langere (retraite) of voor een kortere (meditatie, yoga) tijd.

Nabij zijn

Het is nu tijd om weer meer mensen deelgenoot te maken én onderdeel te laten zijn van al het mooie dat Huize Bijdorp te bieden heeft. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten.

Jong & oud

Het wordt weer tijd dat mensen van alle generaties op Huize Bijdorp zijn: om er te wonen, verblijven, recreëren of om er te werken.

Natuurlijk

Het is bijzonder hoeveel verschillende sferen van de natuur er op Huize Bijdorp te vinden zijn. De zelfvoorzienende Congregatie is een voorbeeld van wat we nu circulair noemen en wat nu breder kan worden opgepakt. Duurzaamheid als vanzelfsprekendheid.

Geborgenheid

De oester biedt beschutting aan de parel en creëert daarmee een geborgen omgeving voor de kwetsbaren in de samenleving. Mensen met een kleine beurs, ouderen, maar ook een groep die het moeilijk vindt om aansluiting te vinden in onze veeleisende en snelle samenleving.