Huize Bijdorp

Zomer op Huize Bijdorp

Paul en Marlies van der Kooij laten weten dat na een voorjaar waarin er lammetjes en kuikens zijn geboren, ze nu volop in de zomer zijn beland. De nieuwe kuikens lopen alweer rond en ze zijn zeer trots op een kalf dat net een paar weken geleden is geboren en bij de stal staat. De jonge geitjes zijn de druktemakers op het landgoed. 

Normaal zou er in het vrolijke voorjaar een lammetjesdag door Paul en Marlies worden georganiseerd, maar helaas kon dat dit jaar ivm de corona niet doorgaan. Samen met het Klooster is er een alternatief bedacht. In de binnentuin is een tijdelijk weilandje gecreëerd. Daar zijn de schapen met hun lammetjes een paar dagen op bezoek geweest. Op deze manier heeft iedereen met gepaste afstand toch kunnen genieten van het seizoen. Als kers op de taart zijn er zelfs kuikens wezen logeren in een aantal koffiekamers van het hoofdgebouw.

Er gebeurt in deze tijd nog veel meer in de natuur op het landgoed. Zo zijn de bijen gaan zwermen in de boomgaard en hebben deze van de imker een nieuw tehuis gekregen op het terrein. Ook zijn er wilde vogels aan het broeden geweest op het land.

Het is natuurlijk ook tijd om vooruit te kijken. De stal moet binnenkort worden gerenoveerd en de afrasteringen moeten worden nagekeken. Kortom nooit saai rondom de boerderij op Huize Bijdorp.